Uncategorized

 

 

 

follow me on facebook tweet me
get in touch

ZWEEDSE VERSTERKING VOOR DEN BOSCH

mei 27, 2017 by admin
Niclas Henningsson (1992) heeft gekozen om vanaf komend seizoen 2017-2018 voor de Red Eagles uit te komen. De Red Eagles zijn erg verheugd met de versterking uit Zweden. De 24 jarige Zweed komt over vanuit Norrtälje waar hij sinds zijn 5e jaar ijshockey speelt. Niclas is een ervaren center die de afgelopen jaren uitkwam in de 2e en 3e divisie van Zweden. Hiermee komt een langgekoesterde wens van Niclas uit om buiten de grenzen van Zweden te spelen. Niclas is een speler die offensief als defensief een belangrijke teamspeler is. Vanuit zijn eigen ervaring weet hij hoe belangrijk het is om als jeugdige speler je te kunnen optrekken aan en te leren van ervaren spelers. Niclas wil graag  bijdragen aan het verder opbouwen van het Bossche team en zal een rolmodel zijn voor de opkomende jeugd.
Niclas is blij dat zijn huidige coaches in Norrtälje zijn keuze voor de Red Eagles van harte ondersteunen. Norrtälje verliest met het vertrek van Niclas een belangrijke vast waarde in hun selectie, maar gunt hem het internationale avontuur.

Red Eagles komt tekort in Amsterdam

februari 7, 2017 by admin

DEN BOSCH – De ijshockeyers van Red Eagles Den Bosch verloren zaterdag met 8-3 van Amstel Tijgers. In zeven minuten tijd liep Amstel uit van één naar zes goals.
Dat heeft een duidelijke oorzaak, weet Eagles-coach Jeffrey van Iersel. ,,We hebben bijna geen spelers meer. Zaterdag gingen we met twaalf man op pad, terwijl we er aan het begin van het seizoen nog 22 hadden. De spelers zijn moe, en als je moe bent, kun je tijdens de wedstrijd niet meer goed nadenken.”

Red Eagles nam afscheid van twee spelers omdat die niet altijd konden trainen en bij de wedstrijden aanwezig kunnen zijn. En het telt zeven geblesseerden. “Met 12 spelers is het niet vol te houden.”

bron: www.bd.nl

Het zat de ijshockeyers van Red Eagles uit Den Bosch zaterdagavond weer eens niet mee.

januari 31, 2017 by admin

DEN BOSCH – Het zat de ijshockeyers van Red Eagles uit Den Bosch zaterdagavond weer eens niet mee. Op bezoek in Antwerpen werd met 3-2 verloren van Phantoms.
Aan het slot van periode 1 kwamen de Bosschenaren op een 1-0 achterstand door een goal van Ben van den Bogaert. Phantoms bouwde vijf minuten na rust de voorsprong uit naar 2-0. Zo’n honderd toeschouwers zagen Red Eagles dat gat verkleinen tot één goal, maar niet meer dan dat. Ivo Beulen maakte na een half uur de 2-1, waarna het weer Phantoms was dat scoorde.

In de laatste minuut van periode twee tekende Joey Mei voor de 3-2 eindstand. Periode drie bleef doelpuntloos Bron: www.bd.nl

Red Eagles Den Bosch in slot onderuit tegen GIJS Groningen

januari 24, 2017 by admin
DEN BOSCH – De ijshockeyers van Red Eagles Den Bosch hebben ook hun tweede wedstrijd van het weekeinde verloren. In Groningen ging de ploeg van Jeffrey van Iersel zondagavond met 7-2 onderuit tegen GIJS. Zaterdag verloor Red Eagles met 6-3 van Chiefs Leuven.

In een wedstrijd tussen twee van de drie minst presterende clubs in de BeNe-League kwam Red Eagles in periode een op voorsprong. Berry Donders scoorde. Vlak voor rust kwam GIJS op gelijke hoogte in een powerplay.

Vlak voor het einde van periode twee nam GIJS de leiding: 2-1. In periode drie liet Red Eagles het lopen. GIJS schoot er nog vijf binnen. Matyas Soltés deed namens Red Eagles nog iets terug: 7-2.

Bron: www.bd.nl

Red Eagles verliest in eigen huis van Chiefs Leuven

januari 24, 2017 by admin
DEN BOSCH – De ijshockeyers van Red Eagles Den Bosch hebben zaterdagavond in eigen huis met 3-6 verloren van Chiefs Leuven. Hoewel de Bosschenaren na twee periodes zich hadden terug geknokt naar een 3-3, bleek Chiefs uiteindelijk de sterkere.

De Belgen kwamen in de 22ste minuut op een 0-2 voorsprong, maar Red Eagles zette dat met drie goal in periode twee recht. Berry Donders, twee keer, en Valentijn Scheffe scoorden. Tussendoor maakte Chiefs nog de 3-3.

Na de 3-5 van Chiefs haalde Red Eagles-coach Jeffrey van Iersel zijn goalie van het ijs voor een extra veldspeler, in een ultieme poging de stand nog gelijk te trekken. Chiefs profiteerde van het lege doel en maakte de 3-6. Bron: http://www.bd.nl/

Red Eagles Den Bosch is zaterdagavond tegen de derde grote verlies van dit ijshockeyseizoen aangelopen.

januari 17, 2017 by admin
DEN BOSCH – Red Eagles Den Bosch is zaterdagavond tegen de derde grote verlies van dit ijshockeyseizoen aangelopen. In eigen huis werd met 0-8 verloren van Laco Eaters Limburg.

In de eerste periode hielden de Bosschenaren – op de 0-1 in de zesde minuut na – het nog redelijk droog. Het was de tweede periode waarin Red Eagles het liet lopen. Vijf goals incasseerden de mannen van coach Jeffrey van Iersel in het tweede bedrijf.

Na de 0-6 werd de startende goalie Thijs van Oosterhout uit zijn lijden verlost en vervangen door Michael Sterkens. Hij kon niet voorkomen dat Eaters in de derde periode verder uitliep naar 0-8.

Red Eagles staat na de wedstrijd tegen Eaters zevende en laatste in poule B van de BeNe-League met veertien punten achter de vierde plek, de plek die recht geeft op het spelen van play-offs.

Red Eagles Den Bosch hard onderuit

januari 10, 2017 by admin
DEN BOSCH – In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar zijn de ijshockeyers van Red Eagles uit Den Bosch tegen een zeperd aangelopen. In Zoetermeer werd met 11-1 verloren van Silverdome Panters.

Red Eagles kon Panters in periode een en twee nog redelijk volgen, maar in het laatste bedrijf bleek het krachtsverschil veel te groot. Panters liep in periode drie uit van 4-1 naar 11-1.Voor Red Eagles scoorde Koen van der Pas.

Panters is als nummer drie in poule A hard op weg naar de play-offs, Den Bosch staat na zaterdag zevende en laatste in poule B.

Foto’s van deze wedstrijd Edwin Haanstra 

Open dag bij ijshockeyvereniging Red Eagles ’s-Hertogenbosch.

december 14, 2016 by admin
Nog voordat de deuren officieel open waren zaten er al mensen te wachten om mee te schaatsen met onze toppers. Dat is toch wel een goed begin van de dag!
De Red Eagles jeugd stonden al te trappelen om het ijs op te mogen. Zij gaven het startsein met een demonstratie onder leiding van trainer/coach Frank Tijbosch. Alle andere kinderen konden hiernaar kijken of zelf met een training meedoen van trainer Leo vd Thillart. Ook kwamen onze toppers van het BeNe-league team meetrainen met de kinderen. De spelers, Bryan Vos, Bryan van Rossum, Koen van der Pas en Remco Knoren gaven de kinderen schaatstips en speelden mee. Ook werd er flink op goalies, Thijs van Oosterhout en Michael Sterkens geoefend. Na deze training lieten de BeNe-league spelers hun skills zien. De kinderen stonden met open monden te kijken. Daarna was het hun beurt! Want wedstrijdje is, en blijft, altijd het leukste.
Aan het eind van de dag kregen alle kinderen een medaille uit handen van BeNe-league speler Remco Knoren. Als dat geen mooie afsluiter is!
Wij willen alle ouders, vrijwilligers, trainers, Red Eagles jeugd, stagiaires; Rens Verzeijl, Ryan Hooijmans Finn Filippini, Tigo van Ooserhout, Aaron Saris en BeNe-spelers enorm bedanken voor hun inzet!

Eindhoven Kemphanen wint van taai Red Eagles Den Bosch

december 13, 2016 by admin
DEN BOSCH/EINDHOVEN – In een taaie wedstrijd hebben de ijshockeyers van LummusLED Eindhoven Kemhanen zaterdagavond gewonnen van Red Eagles uit Den Bosch. In het Sportiom in Den Bosch werd het 2-5 voor de Eindhovenaren. Met de winst behouden de mannen van coach Willem van de Kraak de koppositie in poule A van de BeNe-League.

Van de Kraak gaf zijn spelers vooraf de opdracht om de wedstrijd snel te beslissen. Red Eagles bewees dit seizoen al vaker dat het pas verslagen is, als de ploeg onder de douche staat. Kemphanen was in de eerste periode heer en meester en kwam dan ook op een terechte 0-3 voorsprong, via Marek Pitka, Roderick van den Hout en Nick Verschuren. Den Bosch kwam er slechts een paar keer gevaarlijk uit.

Dat veranderde in de tweede periode. Den Bosch kwam brutaal uit de kleedkamer en testte enkele keren Kemphanen-goalie Junior van den Hout. Die capituleerde pas in de 37steminuut: 1-3. Kemphanen had zichzelf een makkelijk tweede deel van deze wedstrijd kunnen bezorgen, als het de kansen gewoon had gemaakt. Maar dat liet het na.

Daardoor werd het in periode drie nog spannend toen Red Eagles tien minuten voor het einde op 2-3 kwam. Meteen daarop kreeg Kemphanen een powerplay, waarin Marek Pitka scoorde. “Die man-meersituatie kwam ons goed uit”, zei coach Van de Kraak na afloop. Door de goal werd de marge weer twee en moest Red Eagles alle risico nemen. De goalie werd eraf gehaald voor een extra veldspeler. Danielius Nomanovas profiteerde daarvan door vier seconden voor tijd de 2-5 in het lege doel te werken (empty net).

Den Bosch knokte zondagavond terug van een 3-0 achterstand in Geleen, maar zag de Limburgers in overtime alsnog de winst naar zich toetrekken.

december 6, 2016 by admin

LACO EATERS LIMBURG – RED EAGLES ‘S-HERTOGENBOSCH

Geleen leek lange tijd op weg naar de winst in de ontmoeting met Den Bosch. Voor bijna zeshonderd toeschouwers pakte de ploeg van hoofdcoach Jacques Geurts al vroeg het initiatief via een treffer van Luca Heutmekers. Deze voorsprong werd in de loop van de tweede periode uitgebreid via goals van Joey Geurts en Lars van Sloun.

Voormalig Zoetermeer Panter Jason Boereboom deed twaalf minuten voor tijd iets terug namens de Bosschenaren. Toen Evo Suurhoef er vier minuten later zelfs 3-2 van maakte, probeerde Eaters via een time-out de controle terug te krijgen. Kort daarna liep Eaters echter tegen een dubbele straf op en met twee man meer op het ijs was het Valentijn Scheffe die de 3-3 op het scorebord bracht.

In de extra tijd was het echter nog Geleen dat de winst in eigen huis hield. De Fin Jonas Huovinen schoot het winnende doelpunt binnen. Bron:   https://www.ijshockeynederland.nl/nieuws/eaters-op-nippertje-langs-den-bosch00104-december-2016

back to top