Op naar Utrecht waar de punten zouden kunnen liggen….

We gaan redelijk van start, maar toch iets te behouden. In de eerste periode weet op 14:19 Niels Barneleveld #88 het net te vinden op assist van Floris Heeringa #74 en met deze 0-1 voorsprong gaan we de eerste pauze in.

In de 2e periode weten de Dragons op 25:27, door oud Red Eagles speler Andreas Kraan, de gelijkmaker te scoren .
Maar de Red Eagles blijven pushen en op 30:52 weet Niels Barneveld #88 opnieuw, nu door een prachtige tip-in, te scoren op een assist van Sean Flynn #63 en Gijs Kilkens #6.
Een paar minuten later een break-away van Floris Heeringa #74, die het netjes afrond met een score op 34:52.
En het is nog niet over, want op 38:52 weet Elian Deems #36, vanaf de blauwe pijn te scoren met een harde slap-shot op assist van Niels Barneveld #88.  Elian ‘Rocket’ voortaan ?
Stand na 2 periodes 1-4, dus met 3 goals voorsprong gaan we de 2e pauze in.

De wedstrijd kon eigenlijk al niet meer stuk. Maar de Dragons gaan met 2 aangepaste lijnen spelen en weten binnen 3 minuten 2x te scoren, 3-4. Zijn de Eagles overrompeld door de 2 snelle goals en dachten ze de overwinning al binnen te hebben ?
Wat het ook was, er werd matig gespeeld in de laatste periode en werden er kansen weggegeven waar Utrecht dankbaar gebruik van maakten. Op 55:31 valt de gelijkmaker voor Utrecht. Daarna gaat Floris Heeringa #74 voor 2+2 naar de bank en krijgen de Dragons een powerplay en benutten deze ook, 5-4.
Met nog 1 minuut te spelen besluit coach Michal Rybar om Martijn van Maanen uit de goal te halen voor een extra veldspeler. Maar ook dat mocht niet meer baten, Utrecht scoort in het empy net.

Van een 1-4 voorsprong naar een 6-4 verlies, onnodig en jammer voor de Eagles dat de punten in Utrecht achterbleven.

Red Eagles Den Bosch