We mochten naar Dordrecht om het aldaar op te nemen tegen de sterke Lions, op voorhand wisten we dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Waar vorige week eindelijk de punten werden behaald, keken we ditmaal tegen de andere zijde van de munt.

De eerste periode werd er nog redelijk gespeeld en gingen we met een gelijke stand (1-1) de rust in. De openingstreffer was voor de Lions, maar werd met een goede 2 minuten later beantwoord door een erg mooie play van Daan van den Boogaardt #26 (gaf assist) en Segun den Otter #86 maakte de score.

De tweede periode werd er gewoon slecht gespeeld. Veel turnovers door te lang stick handelen, leidde tot 3 tegen goals. Er werd minder gejaagd op de puck, minder geschaatst en de meesten wisten nauwelijks tot een positiespel te komen.
Het duurde allemaal te lang bij Den Bosch waar Dordrecht gretig gebruik van maakte.

De derde periode gaf de nekslag. Lions wist nog 5 keer te scoren tegen 1 break away score door Jim Jongmans #10, die de Dordtse goallie kansloos liet. Het lag zeker niet aan Tom Doedee #33, die maar liefst 52 SOG kreeg te verwerken, waarvan hij er 43 wist te houden. Waaronder de nodige 2 en zelfs 3 op 1 situatie’s.
Zoals gezegd, positiespel was onvoldoende. De centers en Defenders waren vaak te laat terug en er was te weinig ondersteuning van de Forwards.
De 9 tegen goals waren zeker onnodig als de Red Eagles sneller met de puck wisten te passen ipv eerst nog te stickhandelen.

Dinsdag de wedstrijd evalueren met het team en dan klaarstomen voor de wedstrijd tegen de Yeti’s.
Hopelijk staat het team dan weer op de rails en weet het de progressie weer voort te zetten.

Red Eagles Den Bosch