Thuis tegen het erg sterke Yeti’s uit Breda, dat meer lijkt op het oude eerste team van Tilburg Trappers dan op een nieuw team. Maar we gaan ons best doen tegen dit zeer geroutineerde team. 

Helaas moesten we het doen zonder Max Kemperman #86, die griep heeft, en Niels Barneveld #88, die deze middag naar het ziekenhuis werd vervoerd voor een blindedarm operatie. Ook Tim Schaasberg #2 stond op de lijst, maar liep een blessure op tijdens de training op vrijdagavond. Maar gelukkig waren Ryan Hooijmans #25 en Finn vd Wiel #67 bereid om als een speer vanuit hun wedstrijd in Tilburg naar Den Bosch te racen om aan deze wedstrijd deel te kunnen nemen.

De eerste periode begint iets te tam voor de Eagles. Er wordt nog niet volop geschaatst en dat geeft natuurlijk ruimte voor de tegenstander. Op 8:50 registreren de gasten de 0-1 op het bord. Een goede 10 minuten later, zien we Daan van den Boogaardt #26 naar de strafbank gaan met een 2+10 voor boarding. De mannen van Yeti’s nemen hier dankbaar gebruik van en weten op 19:20 de voorsprong op 2 goals te zetten.

In de pauze worden de troepen toegesproken door de coach Michal Rybar, om meer te schaatsen en feller op de puck te gaan spelen en dat werpt zijn vruchten af.
In de tweede periode weten de Red Eagles hun spel te versnellen, wat meer effect heeft. Er worden kansen gecreëerd, maar helaas niet benut. Niels Brouwer weet zijn goal uitermate goed te verdedigen. Dan een onfortuinlijk moment, waarbij zowel Gijs Kilkens #6 en Coen de Weerd #66 naar de strafbank moeten met ieder 2 minuten. De Eagles weten echter een geweldige Penalty Killing neer te zetten en ondanks 2 minuten 3 op 5, weten ze de Yeti’s een score te onthouden. Geen goals in deze periode en blijft het 0-2.

De derde periode laat zich ook kenmerken door het goede defensieve spel van de Eagles. We beginnen nog met een 3 op 5, omdat Coen de Weerd #66 en Segun den Otter #86 nog een straf moeten uitzitten die ze op het einde van de 2e periode kregen. Maar ook nu weten de Eagles een tegenscore te voorkomen, prachtig gedaan. Maar daarna komt er dan toch 1 klein gaatje in het spel en de Yeti’s zetten de 0-3 op het bord.
Dan nog op 57:13 een Powerplay voor de Red Eagles. Maar helaas, hoewel het zeer verdient zou zijn vanwege het harde werk, mocht er geen enkele Eagles score vallen deze avond.
Maar al met al een erg goed resultaat, slechts 0-3 tegen de nummer 2 in de poule met zeer veel oud-spelers uit het eerste team van Trappers.

Volgende week naar de nummer 1 in de poule, Eindhoven Kemphanen.

Red Eagles Den Bosch