Op naar Eindhoven voor een wedstrijd tegen de nummer 1.
Een zware en moeilijke wedstrijd tegen het zeer goede en erg snelle team werd nog eens extra zwaar, omdat er slechts met 2 lijnen gespeeld kon worden. Maar liefst 13 mensen van de spelerslijst waren om diverse redenen verhinderd. Gelukkig konden Valentin Tymko #4 en Ian Bijl #97 (van de U19) aanschuiven.

De eerste periode begon een beetje tam voor de Eagles en dat zien we helaas vaker. Er werd maar liefst 5x gescoord door de Kemphanen. De Hanen wisten met goed en zeer snel spel, menig Eagle speler uit te schakelen door er op snelheid langs te schaatsen. En bij een brake-away was het haast ondoenlijk om nog te back checken vanwege de snelheid.

De tweede periode ging het een stuk beter vanwege het betere positiespel van de Eagles. Vandaar dat er in deze periode “slechts” 4 maal werd gescoord. Even werd er nog gevreesd voor nog een geblesseerde, toen Max Kemperman #68, een schot blokte, ter ijs zakte en daarna moeilijk opstond, maar toch op 1 been zijn verdediging oppakte, een delaying the game schoot en al hinkend naar de strafbank mocht. Na 2 minuten uitrusten op de strafbank, wist hij daarna gelukkig het spel weer goed te hervatten.

De derde periode bleek de beste voor de Eagles. In deze periode werd er slechts 2x gescoord door Eindhoven.  Er werd meer gejaagd op de puck, harder gewerkt en er werden 12 bodychecks uitgevoerd tegen 4 in de 1e en 9 in de 2e periode. 
In totaal zagen we slechts 10 SOG van de Red Eagles tegen 59 van de Kemphanen. Ondanks de 11 scores tegen, heeft Martijn van Maanen toch 48 saves op zijn naam staan. Hierdoor had hij toch nog een goede wedstrijd gespeeld.
De Kemphanen waren gewoonweg superieur. Ratislav Veres wist 4 maal te scoren en tekende 2 assists op zijn conto.

Volgende week de nummer 1 uit Poule B op visite, de Amsterdam Tigers.
Hopelijk kunnen we rekenen op wat meer spelers, want ook deze wedstrijd zal een zware worden.
Maar het blijft ijshockey, dus you never know.

Red Eagles Den Bosch