En dan thuis tegen de nummer 1 uit de andere poule, de Amsterdam Tigers.
Een ploeg met een aantal zeer geroutineerde spelers. Gelukkig hadden we weer versterking gekregen van de U16, die dezelfde middag al een wedstrijdje gespeeld hadden tegen Tilburg Trappers en deze naar huis stuurde met een 4-1 nederlaag. We beschikte over Ryan Hooijmans #25, Midas Deckers #57, Finn van de Wiel #67 en Ryan Kölgen #8.
We hadden dus 3 lijnen op het ijs en dat was ook nodig tegen de 4 van Amsterdam.
In de eerste periode werd er goed stand gehouden door de Eagles en het duurde tot 15:36 min tot de Amsterdammers de score wisten te openen. Het was voor de Eagles een discutabele goal, die vooraf werd gegaan door een overtreding. Maar hij telde en een kleine 45 seconde later, stond de 0-2 al op het bord.

In de 2e periode werd er minder geschaatst door de Red Eagles, waarbij sommige spelers nauwelijks deel namen aan het spel. Dit resulteerde deze periode in 4 goals tegen.
Aan de goalie Tom Doedee #33 lag het zeker niet. Hij wist enkele wereld saves te maken, waarvan de Tigers maar niet begrepen dat ze niet scoorde. In totaal had Tom maar liefst 57 saves, de meeste van dit seizoen.
We gaan met een stand van 0-6 de rust in.

In de derde periode werd er weer iets beter gespeeld door de Eagles, maar het was niet goed genoeg om te scoren. Er kwamen wel enkele kansen, maar deze werden helaas niet omgezet in goals. Slechts 9 schoten op goal (SOG) wisten de Eagles te maken in deze periode.
De Tigers wisten nog 2x te scoren, waarvan een score op een 3 op 5 situatie, omdat Max Kemperman #68 en Jamie Jaarsveld #96, de bench in mochten voor tripping.
Einde wedstrijd stond er een 0-8 core op het bord, waar een 2-6 een beter beeld had gegeven van de krachtsverhouding.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Geleen.
Puck Drop om 20:15 uur.

 

Red Eagles Den Bosch