Laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Geleen.
5 spelers van de U16 komen ons versterken, waarvan Tim Schaasberg #2 en Midas Deckers #57 de vorige dag nog ziek waren. De andere 3 waren Ryan Kölgen #8, Finn van den Wiel #67 en Ryan Hooijmans #25.
Als een duivel uit een doosje gingen de Eagles aan de slag, tegen een nog niet wakker Smoke Eaters. Binnen 1 minuut en 8 seconden weten de Red Eagles namelijk 3x te scoren.
Op 4:15 min scoort Finn van de Wiel #67 de 1-0 op assist van Joep van Gellecum #71 en Ryan Kölgen #8.
Op 4:59 min scoort Segun de Otter #86 op assist van Gijs Kilkens #6 de 2-0.
En op 5:23 min een mooie break away van Daan van den Boogaardt #26 die, op assist van Jamie Jaarsveld #96, de 3-0 op het scorebord zet.
Op 10:58 min weet Ryan Kölgen #8, op assist van Joep van Gellecum #71 en Ryan Hooijmans #25, de voorsprong op 4-0 te zetten middels een powerplay goal. Voor de pauze verkleinen de Eaters de achterstand met 1 goal. 
4-1 stand na eerste periode.

In de 2e periode loopt de wedstrijd na 6 minuten helaas uit de hand. Daan van den Boogaardt wordt van achteren in het gezicht geslagen door een speler van de Eaters. Sean Flynn pakt de speler van achteren vast om hem van Daan te trekken en dan komen er meerdere spelers van beide teams bijeen en ontstaat er helaas een vechtpartij. Sean Flynn #63 en Jamie Jaarsveld #96 van de Eagles en Fabio Castronovo #75 en Sander van Leeuwen #11 van de Eaters mogen gaan douchen. Met nog 5 minuten te spelen, verkleint Geleen de achterstand tot 2 goals.
4-2 stand na tweede periode.

In de 3e periode scoren de Eaters de 4-3. Wordt dit een herhaling van de wedstrijd uit tegen IJCU Dragons Utrecht ?
Even lijkt het erop als Elian Deems #36 ook mag gaan douchen en Max Kemperman #68 2 minuten straf krijgt. Ook Geleen krijgt 2 minuten en we spelen 3 op 4. Maar Daan van den Boogaardt #26 herhaald zijn kunstje uit de 1e periode en scoort de 5-3 op assist van Ryan Hooijmans #25.
Als Michael Salfischberger naar de strafbank moet voor tripping, scoren de Limburgers de 5-4. Het blijft spannend.
Dan moeten er weer 4 spelers douchen. Daan van den Boogaardt #26 en Segun den Otter #86 voor Den Bosch en Thom Smits #91 en Indy Smeets #8 voor Geleen. Vanwege een bovenbeen blessure, stapt Finn van de Wiel uit de wedstrijd.
Met nog 3:30 min op de klok, haalt Geleen de goallie eruit voor een extra speler, dit betaald zich niet terug in een tegengoal.
Met nog 8 seconden op de klok bezegeld Tim Schaasberg #2 de zege voor de Red Eagles met 6-4 op assist van Max Kemperman #68 en Ryan Kölgen #8.
Dit was niet de mooiste wedstrijd, er werd hard gewerkt en gewonnen.
Volgende week starten de Play Offs tegen Heerenveen. Zaterdag uit en Zondag thuis.
Kom de ploeg aanmoedigen, want je weet maar nooit.

Red Eagles Den Bosch