1e wedstrijd van de nacompetitie. Met nog 2 schorsingen op de lijst, vakantie en zieken, besloot coach Michal Rybar zijn schaatsen weer uit het vet te halen en mee te spelen. Ook Ryan Kölgen #8, Ryan Hooijmans #25 en Noah van der Weide #15 van de U16 speelden mee. Voor Noah zijn eerste wedstrijd in het eerste team.

De tegenstander was Geleen, waar 2 weken geleden nog met 6-4 van werd gewonnen. Nu met 11 man tegen 15 van Geleen. De Eagles kwamen goed uit de startblokken en Ryan Kölgen #8 wist het net te vinden op 10:51 min op assist van Niek Nabbe #24, die hiermee zijn 1e punt van het seizoen pakte, en Noah van der Weide, #15, die dus in zijn 1e eerste divisie wedstrijd een punt pakte. Op 11:40 scoorde Gijs Kilkens #6 de 2-0 middels een solo actie. Met een schijnbeweging langs de 1e tegenstander, daarna de 2e uitgespeeld en de 3e zag de puck langs zich heengaan, net als de goalie. Een zeer goede 1e periode waarin Tom Doedee slechts 4 schoten op goal te verwerken kreeg.

De tweede periode was een stuk minder dan de eerste. Mede dankzij de 5 straffen die de thuisploeg kreeg, waardoor men zelfs een 3 op 5 kreeg te verwerken. Gelukkig maakte Geleen slechts 1 keer gebruik van de powerplay, door te scoren. Tom Doedee kreeg 18 schoten op goal en had 17 saves. Er had in deze periode meer in gezeten, als men minder in de penalty box zat. Het blijft toch een probleem om uit die penalty box te blijven en daarmee het team geen goed te doen.

De derde periode werd er weer beter gespeeld, nadat interim coach Leo van den Thillart, de mannen even de oren had gewassen.
Er werd redelijk op het Geleense goal geschoten door de Eagles. Er gingen er 4 naast en er werd er een geblokt, maar een goal bleef helaas uit. Geleen wist wel te scoren, waarmee de stand gelijk werd. Tom Doedee wist nog een prachtige redding te maken op een 1 op 0 situatie, waarmee de wedstrijd anders gespeeld zou zijn geweest in reguliere speeltijd.
Ryan Kölgen #8 wist net een rebound niet te benutten, die daarna meteen bij Sean Flynn #63 terecht kwam. Maar ook die wist het schot vanaf de rand van de Crease niet te benutten, net te weinig ruimte voor beide heren.

Overtime…..voor het eerst dit seizoen voor de Eagles.
We spelen 3 op 3 en het gaat redelijk gelijk op. Beide teams kunnen echter geen optimaal gebruik maken van het ijs en scoren. Dan mag Sean Flynn #63 naar de strafbank voor een late hit. We spelen 4 op 3. Maar nog geen minuut later gaat er ook een Geleen speler naar de strafbank voor Tripping. Voor slechts 2 seconden spelen we weer 3 op 3, want er mag weer een Geleen speler naar de bank voor Tripping.
4 op 3 voor de Eagles. Als de straftijd voor de eerst gestrafte speler van Geleen nog niet om is, na 1 minuut, springt er toch een speler van Geleen over de boarding en gaat deelnemen aan het spel.
De benchofficials roepen de scheidsrechter, maar deze hoort het niet. Dan enkele seconden daarna een score voor Geleen, die officieel als Shorthanded op de sheet staat vermeld. Dit was het dus niet, want er werd 4 op 4 gespeeld.
Nu is het wachten om te kijken wat het bestuur gaat doen met dit gegeven, waardoor de goal van Geleen dus onrechtmatig was. Wordt vervolgt.

Red Eagles Den Bosch