Smoke Eaters Geleen vs Red Eagles ’s-Hertogenbosch 1e team

2e wedstrijd van het seizoen en daar zouden punten liggen voor het 1e team.
De 1e periode werd niet begonnen zoals het zou moeten. Er werd zeker niet gespeeld zoals vorige week. Hoewel de inzet er overwegend wel was, was het samenspel meer verdwenen alsmede het zoeken van de vrije ruimte. De verdediging had vaak moeite met de break out, mede omdat er in sommige gevallen gewoonweg geen aanspeel positie was naar de Forwards omdat deze te hoog bleven of niet snel genoeg terug kwamen. De eerste goal was dan ook voor de Eaters,  1-0 voor Geleen. Op 15:46  wist Sean Flynn #63, de stand weer gelijk te trekken op assist van Elian Deems #36 en Niels Barneveld #88. Smoke Eaters wist er deze periode nog 1 te scoren, dus stand na de eerste periode was 2-1. Niets aan de hand met nog twee periodes te gaan.

De 2e periode ging redelijk gelijk op. De Eaters wisten nog 1 maal te scoren tegen 0 van de Eagles. De forwards verzuimden om op de goal te schieten. De meeste schoten op goal (SOG) werden gemaakt door de verdedigers, iets om zeker aan te werken. We speelden 2 maal Powerplay en 2 maal PK. Beide werden niet benut door de teams.

De 3e periode zou meer moeten brengen om de achterstand van 2 goals weg te poetsen. Echter wisten de Limburgers hun Powerplay te benutten en zette de voorsprong op 3 goals. Harde kluif met nog 7 minuten en 38 seconden te gaan. Weer een PP voor de Eaters. Echter weet Segun zijn enige SOG te benutten en om te zetten in een SH goal. 4-2 eindstand en wederom geen punten voor de Red once. De fore- en backcheck moeten feller en beter, zo ook het samenspel en het zoeken van de vrije ruimte. Tel daarbij een betere en zeker snellere break bij op en dan hebben we weer een wedstrijd.

Werk aan de winkel voor het team dat volgende week Tilburg Trappers thuis mag ontvangen. Ook daar zijn punten te halen, maar of we die ook binnenslepen?

See you all: 12 oktober 20:15 Sportiom Red Eagles – Tilburg Trappers

 

 

Red Eagles Den Bosch