2e wedstrijd van de nacompetitie, thuis tegen de Tilburg Trappers.
Coach Michal Rybar zat in Tsjechië, dus namen Leo van den Thillart en Bas Kivits de honeurs waar in de bank.
En we werden weer versterkt door de U16 spelers Ryan Kölgen #8, Ryan Hooijmans #25, Midas Deckers #57 en Tim Schaasberg #2.
De Eagles gingen flitsend van start en al op anderhalve minuut weet Niek Nabbe #24 het net te vinden. Maar helaas geen score volgens de scheidsrechter. Maar op 7:20 maakt Daan van den Boogaardt #26 dankbaar gebruik van de Powerplay situatie middels en break away en weet dan de Tilburgse goalie te verslaan op assist van Ryan Hooijmans #25.
Maar dan zakt het een beetje in bij de thuisploeg, Tilburg werkt harder en is veel feller op de puck. De forecheck blijft wat achterwege bij de Bosschenaren en de aanwijzingen van coach Leo worden niet echt opgevolgd en het eeuwen oude probleem van de straffen komt weer naar boven. Tilburg weet 2 maal te scoren in Powerplay situaties.
Een aderlating voor de Eagles, wanneer Midas Deckers #57 tegen de boarding wordt gechecked en de wedstrijd moet verlaten. Gelukkig niets gebroken, maar wel een zwaar gekneusde enkel.

In de tweede periode laten de Eagles het achterwege om goed te spelen en te scoren. We zien nog wel een enkele uitgelezen kansen voor de thuisploeg. Vooral Segun den Otter #86 krijgt de kansen tot scoren, maar krijgt de puck niet in het net.
Ook de face-offs werden deze keer te vaak verloren, behalve door Gijs Kilkens #6 die 12 win tegen 6 loss had. |
Tilburg maakte wel gebruik van de kansen en wist 1 maal te scoren tegen Martijn van Maanen #29. Nog een aderlating wanneer Sean Flynn #63 de wedstrijd moet verlaten met een scheurtje in zijn middenvoetsbeentje. Met een stand van 1-3 gaan we de tweede pauze in.

Dan de derde periode. Yavor Yordanov #31 neemt de plaats van Martijn over in het net.
De Eagles trekken zich de kritiek van coach Leo en Bas aan en beginnen wat beter te schaatsen en te werken.
Op 42:37 weet de Captain Elian Deems #36 zijn 5e goal van dit seizoen te scoren, Tim Schaasberg #2 neemt de assist voor zijn rekening.
Op 47:41 weet Tim Schaaasberg #2 dan ook zelf te scoren, unassisted.
De stand is gelijk en de spanning is goed te voelen op de tribune en op het ijs. Over en weer gaat het spel. Maar dan met nog een kleine 3 minuten op de klok, scoren de Tilburgers. De Red Eagles knokken nog voor wat ze waard zijn om de stand wederom gelijk te trekken, maar het mag helaas niet zo zijn. De Trappers wilde het net iets meer.
Er had veel meer in deze wedstrijd gezeten voor de Eagles als ze met name in de 2e periode beter hadden gewerkt en in de 1e periode uit de strafbank waren gebleven. Was dit nu wedstrijd 3 of 4 die men verloor vanwege Penalty Killing ?

Volgende week laatste wedstrijd van het seizoen in Utrecht.
Kunnen we daar dan de punten mee naar huis nemen ?

Red Eagles Den Bosch