Zondag 20 oktober was het eerste team te gast bij koploper Nijmegen Devils. Helaas zaten Joep, Max en Coen nog in de lappenmand maar versterking kwam er vanuit de U16 spelers Midas Deckers en Ryan Hooijmans.

In de eerste periode werd er aardig gespeeld door de Red Eagles. Op 6:27 scoorde Daan van den Boogaardt #26 een Powerplay goal op assist van Elian Deems #36. De verdediging liep ook aardig, aangezien de goalie Martijn van Maanen #29, slechts 7 schoten op goal te verwerken kreeg. Met een 0-1 voorsprong ging men de 1e pauze in.

Helaas werd de tweede periode een ander verhaal. Red Eagles liep tegen 5 straffen aan en daar maakte Nijmegen gebruik van door 2 maal een Powerplay goal te scoren. Ook Red Eagles kreeg in deze periode zijn Powerplay meerderheid, maar helaas werd daar geen gebruik van gemaakt. Sterker nog, Nijmegen Devils scoort 2x een short-handed goal.
Door keurig uitgespeelde aanvallen van Nijmegen, stond er aan het einde van de tweede periode een 5-1 score op het bord.

De Red Eagles gaat flitsend van start in de derde periode. Na 33 seconde scoorde Floris Heeringa #74, op assist van Jamie Jaarsveld #96 en Daan van den Boogaardt #26 de 5-2.
Maar Nijmegen Devils scoorde op 41:13 de 6-2 en daarna nog 3x waardoor de eindstand 9-2 werd. Martijn kreeg in deze periode 21 schoten op doel te verwerken en leverde Nijmegen maar 4 scores op.

Met een eindstand van 9-2 gingen de Eagles zonder punten naar huis.
Komend weekend staat een thuiswedstrijd tegen Hijs Hokij Den Haag op het programma, dus nieuwe kansen.

 

Red Eagles Den Bosch