Op zaterdag 26 Oktober kreeg het Eerste Team Hijs Hokij Den Haag op visite.
In de eerste periode was Segun den Otter #86 vergeten zijn nekband om te doen. Hij kreeg hiervoor op 1:10 meteen een 10 minuten straf en helaas niet eerst een waarschuwing.
Jim Jongmans #10 was er daarna als de kippen bij om meteen op 1:33 min te scoren voor de Red Eagles op een assist van Sean Flynn #63. 1-0 is een feit.
Er werd hard gewerkt en geschaatst tegen het sterke en snelle Den Haag, maar toch wist Den Haag in deze periode nog 2 maal te scoren en stond er aan het eind van de eerste periode een stand van 1-2 op het scorebord.

In de 2e periode scoorde Den Haag op 24:52 de 1-3. Maar daarna wist Den Bosch een Powerplay te benutten op 33:06 min. Daan van den Boogaardt #26, die zijn eigen rebound wist te benutten, scoort op assist van U16 speler Midas Deckers #57 de 2-3. Red Eagles wist sterke ‘Penalty Killing’ te spelen, waardoor Den Haag in de hele wedstrijd geen Powerplay goal kon maken.

In de derde periode wist Den Haag een 2-4 voorsprong te nemen.  Maar Elian Deems #36 wist, met assist van Gijs Kilkens #6 en wederom Midas Deckers #57 op 51:14 min de achterstand terug te brengen tot 1 goal (stand 3-4).
Door de 2 assists in deze wedstrijd kreeg U16 speler Midas Deckers #57 toch mooi 2 punten in deze wedstrijd.
Den Haag wist nog 1 maal te scoren, waarmee de eindstand op 3-5 kwam.

De Red Eagles hadden een erg goede en spannende wedstrijd laten zien. Tom Doedee #39 stond sterk in z’n goal en liet zelfs 2 wereld saves zien, waar iedereen van dacht dat er gescoord zou worden.

Met dit spel zullen er zeker nog punten gescoord gaan worden in deze poule.
Komend weekend uit naar UNIS Flyers in Heerenveen. Een stuk rijden, maar weer een nieuwe kans op punten.  

Red Eagles Den Bosch