Na vorige week Heerenveen was het dit weekend weer een wedstrijd in het hoge Noorden, nu in Leeuwarden.
In deze wedstrijd hadden we versterking van de U16 spelers Ryan Kölgen #8 en Tim Schaasberg #2, omdat Niels, Niek, Floris en Mitchell nog steeds in de ziekenboeg zitten.

De thuisspelende Capitals schoten meteen uit hun slof en wisten al op 00:55 de score op 1-0 te zetten. Er werd redelijk geschaatst en gewerkt, maar we waren in de eerste periode nog niet helemaal wakker. Hierdoor wisten de Capitals nog 1 score bij te schrijven op het bord. Stand 2-0 na de eerste periode.

De 2e periode was duidelijk voor de Eagles, er werd hard gewerkt en dat gaf meteen resultaat. Op 28:06 gaat Jamie Jaarsveld #96 alleen op de goalie af en weet dit perfect af te ronden. Stand 2-1 na de tweede periode.
Aderlating in deze periode was wel dat Romy Brouwers #61 een puck op haar enkel kreeg en het ijs moest verlaten. Dit had een bezoek aan de huisartsenpost tot gevolg, maar gelukkig is er niets gebroken.

Dan de start van de 3e periode. De Capitals weten de 3-1 te scoren, maar de Eagles blijven hard werken.
Op 52:13 schiet Joep van Gellecum #71, op assists van Tim Schaasberg #2 en Max Kemperman #68, de 2e goal voor de Red Eagles op het bord.  Nu nog maar 1 goal verschil met een kleine 8 minuten op de klok.
Dan gaat de hand van de scheidsrechter omhoog voor een straf voor Daan van den Boogaard #26, maar voordat de Eagles bezit nemen van de puck, maakt ook Sean Flynn #71 een overtreding. Deze 2 straffen resulteerde in een 3 tegen 5 situatie op het ijs. Is het dan gedaan met de wedstrijd ? Nee, want al de hele avond hadden de Eagles een geweldige Penalty Killing met 0 goals tegen en zelfs 2 situatie’s met 0 schoten op de goal.
Echter met nog 2 sec op de klok, weten de Capitals hun Powerplay toch nog te verzilveren, 4-2.
Deze stand bleef op het scorebord staan als de eindstand. 

Het was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken, veel strijd op het ijs ! 
Teamleiding is trots op het getoonde werk- en strijdlust van het team. Tom Doedee #33 stond een dijk van een wedstrijd te keepen met zeker 3 wereld saves.
Er zit progressie in en dat hopen we zo te houden voor de rest van het seizoen.

Op naar zaterdag 16 November 20:15, de thuiswedstrijd tegen Dordrecht Lions. 
Tot dan !

 

Red Eagles Den Bosch