Een thuiswedstrijd tegen de Dordrecht Lions…. dit zou geen makkelijk worden, omdat de Dordrecht Lions nl. de nummer 2 in onze poule is. De coach maakte duidelijk dat er hard gewerkt moest worden in de verdediging, nou deze opdracht werd erg goed door de Eagles uitgevoerd.
In de eerste periode werd er goed en hard gewerkt door onze jongens. Op 12:08 opent Dordrecht met de eerste score van de wedstrijd. Maar Jim Jongmans #10 antwoord al op 14:50 met de gelijkmaker op assists van Niels Barneveld #88 en Gijs Kilkens #6. 

De tweede periode werd een erg zware periode en moest er inderdaad erg zwaar verdedigd worden.  Alleen de Lions kwamen tot scoren in deze periode. Aderlating was dat Mitchell Bouwmeester #80 met de ambulance naar het ziekenhuis moest na een erg ongelukkige botsing. Gelukkig geen breuk, maar wel tijdelijk uit de running en het team is al geplaagd door de vele blessures. Stand na 2 periodes 1-2.

Start derde periode, ook nu moest er flink verdedigd worden en kwamen de Eagles amper aan een aanval toe.
Dit resulteerde helaas maar op 1 shot op het goal in deze periode. De Lions wisten in deze periode nog 3 maal (waarvan 2x Powerplay). Jammer van de straffen tegen het einde van de wedstrijd. Maar de score bleef toch maar beperkt tot 5 goals tegen eindigt tegen de nummer 2 in de poule.

Het team heeft goed gewerkt en aardig ijshockey laten zien en deze progressie zien we graag en het liefst vaker.
Goalie Martin van Maanen wist maar liefst 53 van 58 shots op goal te stoppen !
Al met al toch een goed gespeelde wedstrijd van onze Eagles, veel strijd en mooi om naar te kijken voor het publiek.

Zaterdag uit naar de Yeti’s in Tilburg.  Staat Ivy van den Heuvel in de opstelling ?

 

 

Red Eagles Den Bosch