Het eerste mocht in haar eerste competitiewedstrijd meteen aantreden tegen de kampioen van vorig seizoen, Kemphanen Eindhoven. Vorig jaar waren de eindstanden 10-1 en 12-1 in het voordeel van de hanen. Een zware klus deze eerste partij. Maar de Eagles deden wat de Coach had opgedragen en gingen erg goed van start tegen deze superieure ploeg. De taken werden uitgevoerd en de Coach besloot om de 1e en 2e lijn veel ijstijd te geven en deze op te zetten tegen de 1e lijn van Eindhoven. Want daarin zat het meeste gevaar zoals de sheets van vorig seizoen ons lieten weten. Er werd hard gewerkt door de Eagles en de 1e 4 SOG waren dan ook voor de Red onces. Maar Eindhoven vond haar schaatsbenen en wisten de uitstekend keepende goallie, Tom Doedee tweemaal te verslaan. Waarvan 1 ongelukkig goal die via het bovenbeen, van ik meen Niels Barneveld, #88, het netje bezocht en 1 via een PP. Uitstekende 1e periode.

De 2e periode was een stuk minder dan de 1e. Mede door 4 straffen, waarvan 2 x een 2 + 10. De PP werd benut en van de 6 Eindhovense doelpunten, waren er 3 erg ongelukkig, waarvan 1 via de stick van Michael Salfischberger, #50.

De Eagles hervonden zichzelf weer in de 3e periode waar slechts 1 maal werd gescoord door Eindhoven. Martijn van Maanen die de 3e periode mocht aantreden, wist 12 van de 13 SOG te saven, waaronder een 1 op 1 met topscorder Rastislav Veres. Prachtige save.

De eerder genoemde ongelukkige spelers Niels Barneveld #88 en Michael Salfischberger #50, kregen respectievelijk nog een puck op de keel en een stick in het gezicht. Gelukkig geen erge schade en de spelers konden de wedstrijd normaal uitspelen. Al met al verloren we met 0-9, maar de coach en teamleiding waren trots op de goed gespeelde wedstrijd van onze Eagles.

Volgende week uit naar Geleen. Vallen daar wat puntjes te halen?

 

Red Eagles Den Bosch