Home | U12 nieuws | U12 – Utrecht

De nummer 1 uit de poule op visite, IJCU Dragons uit Utrecht.
Een zeer belangrijke wedstrijd voor onze mannen. Bij winst zou er nog uitzicht zijn op een eerste plaats, dus gas erop.
Utrecht opende de score op 2:12, maar daar had Jagr Smits #68 wel een antwoord op. Hij scoorde op 2:53 de gelijkmaker op assist van Lars van der Meijden #5. Dan maar gelijk de voorsprong nemen, moet Finn Gregory #18 gedacht hebben. Hij passeerde de Utrechtse goalie op 12:29. Maar daar waren de Dragons het niet mee eens en scoorde de gelijkmaker op 15:11.
Dan de Eagles weer, Lars van der Meijden #5 op 17:12 om de voorsprong weer te pakken, middels een Powerplay situatie die uitstekend werd benut. Maar Utrecht weet op 17:52 ook weer te scoren en met een gelijke stand van 3-3 gaan we de pauze in.

De Dragons besloten tot een goalie wissel en we zouden zien of dat ging helpen. Of het aan die wissel lag, kunnen we niet met zekerheid zeggen, maar de Dragons scoorde 3 maal op rij.
Konden de Eagles nog terugkomen van een 3-6 achterstand ?
Op 36:22 maakte Lars van der Meijden #5 daar een begin mee door zijn 2e goal in de wedstrijd te scoren. Dan kan ik dat ook, moet Finn Gregory #18 hebben gedacht. Hij scoorde ook zijn 2e goal op assist van Rick vd Thillart #73, het was op 37:46.
Er werd nog even gevreesd dat we de Bossche goalie Thomas Vis #27 zouden verliezen, toen hij van het ijs stapte. Hij was erg misselijk en we dachten even dat het gedaan was met Thomas. Maar hij pakte zichzelf weer op en zette zichzelf weer strijdvaardig in zijn net.

Het zou dus in de 3e periode moeten gebeuren.
Het is 46:02 wanneer Finn Gregory #18 zijn hattrick maakte en daarmee de stand weer gelijk zet. Maar slechts 31 seconden later is daar Ville Aberg #13 van Utrecht met zijn 2e goal die dag.
En met een stand van 6-7 voor de gasten, werd de wedstrijd afgesloten.
Het was een schitterende wedstrijd om te zien, waar de beide ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging over en weer en er werd geknokt voor iedere centimeter ijs.
Er werd nog 1 keer gescoord door onze arenden, maar de scheidsrechter had net 1 seconde daarvoor al gefloten, omdat hij de puck kwijt was en dacht dat deze vast lag. Dat was niet het geval, maar er was gefloten, dus telde de goal niet. Super jammer.
De Eagles lieten zien wat ze waard zijn en de Coach, teamleiders en het publiek konden dan ook niet anders dan super trots zijn op deze kanjers.
Men had genoten van een super mooie wedstrijd.

Bedankt Ger van de Berg voor het verslag!

Red Eagles Den Bosch