Home | U14 nieuws | U14 – Zoetermeer

De Zoetermeer Panters kwamen op visite, 2 wedstrijden minder gespeeld, maar wel 2 punten meer dan de Eagles.

In de eerste periode gaat het redelijk gelijk op, hoewel de kansen toch iets meer voor de Panters waren.
Maar Thomas Vis #27 weet zijn goal redelijk te verdedigen. Toch weten de bezoekers te scoren op 6:26 min, een Short-handed goal notabene, maar daar blijft het bij. Op een kleine 20 seconden van het einde, weet Nigel Tolk #66 nog een goed schot op goal te lossen voor de gelijkmaker.
Maar helaas horen we alleen een harde KLING van de geraakte paal, dus gaan we de eerste pauze in met een 0-1 stand.

De tweede periode dan.
Het begin laat ongeveer dezelfde machtsverhouding zien, de Panters hebben het betere spel, maar scoren gelukkig moeilijk.
Op 29:13 dan de 2e goal voor de Panters. Maar lang mag het niet duren, want Indy van der Meijden # 77 laat zien dat ook de Eagles kunnen scoren, Nigel Tolk #66 verzorgde de assist.
En 33 seconden later doet Indy het weer, haar tweede goal in de wedstrijd. De goalie lijkt de puck te hebben, maar die glijd toch netjes tussen de beentjes door naar achter de doellijn. We staan gelijk en dat geeft de burger moed.
Zoetermeer lukt het in de laatste 10 minuten van deze periode toch om hun betere spel om te kunnen zetten tot scoren en dat doen ze nog 2 maal, stand 2-4 na 40 minuten ijshockey.

Dan de derde periode.
Helaas komen de Eagles net te kort in deze wedstrijd. Net iets te langzaam schaatsen, net iets te lang stickhandlen, niet kijken, wat weer blinde passes tot gevolg heeft. De Panters maken daar gretig gebruik van en weten deze laatste periode nog 4 maal te scoren, wat een eindstand van 2-8 op het scorebord zet.
Ze deden het wel beter in de strafminuten, 4 minuten voor de Eagles en 18 voor de Panters, maar helaas win je daar de wedstrijd niet mee. Lag het aan de carnavals kriebels ?
Volgende wedstrijd meer inzet en beter kijken, dan kunnen er weer punten worden behaald.

Aanstaande Zaterdag, 29 Februari, om 16:15 thuis tegen de Eindhoven Kemphanen, de nummer 1 in de poule.
Dus ze kunnen wel wat aanmoedigingen gebruiken. Be there !

Bedankt Ger voor het verlag !

Red Eagles Den Bosch