Home | U14 nieuws | U14 openingstoernooi

Op 21 september 2019 was het dan zover, na een aantal weken hard trainen mocht onze U14 de eerste wedstrijden gaan spelen op ons eigen openingstoernooi.
Op dit toernooi waren een aantal zeer sterke teams vertegenwoordigd vanuit Amsterdam, Geleen, Luik, Antwerpen en Den Haag.
De eerste wedstrijd was dan ook meteen een hele pittige tegen het altijd sterke Amsterdam. Onze spelers hielden zich goed aan de afgesproken tactiek en speelden een hele sterke wedstrijd die werd afgesloten met een eindstand van 1-1.
De tweede wedstrijd was tegen Den Haag en ook hier werd weer zeer hard gewerkt. De wedstrijd ging gelijk op en eindigde in een 2-2.
In de derde wedstrijd was de Belgische club uit Antwerpen de tegenstander. We begonnen sterk aan deze wedstrijd en het positiespel zag er goed uit. Deze wedstrijd werd dan ook gewonnen met een 4-0.
De volgende tegenstander was Geleen, wat altijd een hele lastige wedstrijd is. Na 6 minuten gespeeld te hebben kwamen we voor te staan en even later werd de 2-0 gescoord. Nog net voor de zoemer maakt Geleen de 2-1. Maar na een mooie wedstrijd gingen we er weer met de winst vandoor.
De laatste wedstrijd in de poule was tegen het Belgische Luik. Dit was een zeer fysiek team met enkele zeer grote spelers. Door een hard schot en een ongelukkig moment van onze goaly dwarrelde de puck erin. Er werd daarna nog hard gewerkt met heel veel kansen maar helaas werd de wedstrijd met 0-1 verloren. Toch hadden we het op doelsaldo voor elkaar dat we in de finale stonden. Deze finale was tegen Geleen.
In de finale zagen we de vermoeidheid van de spelers toeslaan en ondanks het zeer harde werken konden we geen vuist meer maken tegen het sterke Geleen. De finale werd helaas met 0-2 verloren.
Het was een zeer goed toernooi waarin we de potentie hebben gezien van onze U14 voor het komende seizoen.
De coach en teambegeleiding zijn dan ook zeer trots op dit fantastische team.

Red Eagles Den Bosch