Home | U16 nieuws | U16 – Amsterdam

Red Eagles – Amsterdam Tigers

Soms begint een wedstrijd heel anders dan hij eindigt en is t middenstuk ook weer totaal anders. Het kenmerkt de wedstrijd Red Eagles – Amsterdam. Allereerst merk ik op dat we ook thuis lekker spelen. Andere jaren was dat niet vanzelfsprekend, terwijl veronderstelt wordt dat je thuis voordeel hebt.

We spelen helaas weer niet compleet. Tim en Sill helpen ons in de bench met muziek, gezelligheid én commentaar. Ja jongens zo zien wij jullie partijtjes altijd. Op het droge lijkt het duidelijk makkelijker dan óp het ijs.
Dan de match…
De eerste 3 minuten lijkt Amsterdam sterker, zeker als de Eagles na ruim 3 minuten een 2 plus 10 straf krijgen. Maar dan…hoppa 2 doelpunten van onze Eagles kort achter elkaar!  Twee keer short-handed nog wel 😉.

Na 7.33 op 3-0. Lekker bezig. Lekker snel en lekker overspelen. In vergelijking met bijvoorbeeld Tilburg, lijken wij veel sneller ijs te hebben. Kan dat? Nou ja, het ziet er wel leuker uit dus wat maakt het uit?

Dan is het lang stil. Nou ja er wordt goed gespeeld maar ‘t afmaken lukt maar niet. De Amsterdammers doen ook echt hun best, maar ook zij kunnen de kansen die zij krijgen niet afmaken.

In de tweede periode wordt er nog een keer door ons team gescoord, verder gebeurt er niet zo veel. Toch is het best een leuke wedstrijd om te zien. Helemaal niet zo saai als de sheet doet vermoeden.

In de 53e minuut knallen we er nog eentje in, 5-05. Een terechte stand maar het had ook zomaar 11 -1 kunnen zijn.
En dan gebeurt er iets, sinds we in de U16 spelen, wat wel vaker gebeurt…de gemoederen raken op het allerlaatst toch verhit. Maar dit keer bij de Amsterdammers. Op de valreep wordt 10 minuten voor abuse gegeven. Jammer, want de Tigers speelden de wedstrijd heel sportief, zeker gezien de stand.

Eagles, er komt maar geen einde aan de ongeslagen reeks!
Geniet ervan!

 

Red Eagles Den Bosch