Home | U16 nieuws | U16 – Tilburg

Red Eagles – Tilburg Trappers

Het is tijden geleden dat we bijna 17 minuten moesten wachten op ons eerste doelpunt! Ach in die tijd doen ze dan andere dingen denk ik maar….

Maar na 16.50 gaat hij er dan toch echt wel in. Na bijna 26 minuten komt de wedstrijd op 1-1. Hoewel we echt wel beter spelen dan onze gasten de Trappers, hebben wij en zij ook geen geluk. Valt me trouwens vaker op tijdens wedstrijden deze competitie…vooral dat onze tegenpartij echt geen geluk heeft. Hebben wij ook wel eens een seizoen last van gehad.
Jammer voor hen…geluk voor ons.

Na weer 10 minuten maken we een einde aan de tie. Deze voorsprong geven we daarna ook niet meer weg. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 4-1 voor onze Eagles. Onze Eagles, zonder de meeste dames, alleen Isabella is er vandaag bij. De andere meiden werken zich in het zweet op het WK in Eindhoven.

Zoals ik al zei, de Trappers hebben ook geen geluk. Ze krijgen toch 6 keer Power Play maar weten die niet te benutten. 
In de competitie staan we redelijk comfortabel op de eerste plaats met 16 punten en alleen gewonnen wedstrijden. De Trappers volgen met 12 punten en Hijs Hokij heeft maar één punt minder dan Tilburg. 
Even wat wiskunde: wij moeten nog 2 keer tegen de Hagenezen en 1 keer tegen de Trappers.
Stel we winnen alles, nou dan gaan we naar de finale. Die is makkelijk.😉

Maar stel we winnen niets: dan…krijgt Hijs 4 punten erbij en wij 0 en krijgt Tilburg 2 punten er bij en wij 0. Dan blijven wij op 16 punten staan. Hijs ook 16 en Tilburg 15 punten.

De variabelen zijn natuurlijk wat de Trappers en Hijs tegen elkaar doen en de nog 4 andere wedstrijden die wij moeten spelen tegen de andere team suit de poule.
Kortom: niets van te zeggen eigenlijk. Ik wist wel dat wiskunde overschat wordt 😉

As zaterdag vliegen we met onze Eagles naar Den Haag voor hopelijk een leuk potje ijshockey.
Misschien dat ik me later nog eens aan wiskunde waag, voor nu hoop ik dat het ijs de juiste moleculaire samenstelling heeft om lekker snel te zijn. De fysiologie van alle kids gezond en fit is en het aantal decibellen door juichende ouders oorverdovend zal zijn!

 

 

Red Eagles Den Bosch