Home | U16 nieuws | U16 – Tilburg

Tilburg op visite voor de Brabantse derby.
De kunstrijders hadden alvast hun jury tafel klaar gezet voor hun weekend, waardoor de benchmedewerkers wat moeite hadden om hun spullen geïnstalleerd te krijgen en de strafbanken vrij te maken. Maar na wat werk konden we van start.

In de eerste periode zijn onze Eagles nog wat zoekende en missen dan ook wat aansluiting bij elkaar en worden er wat blinde passes gegeven, maar dat maakte voor het scoren niet veel uit. De Eagles weten al snel 2 goals op het bord te plaatsen. Op 3:53 is het Finn van de Wiel #67 met de openingstreffer, unassisted.
Milly van Meerkerk #50 neemt doelpunt 2 voor haar rekening op 4:59 met assist van Ryan Kölgen #8.
Maar verder scoren blijft achterwegen, ondanks de kansen die er wel waren. Zal het soepeler gaan lopen in de tweede periode ?

Ja, dat zou het.
Op 24:24 weet Tim Schaasberg #2 de eerste van zijn 3 goals te scoren deze avond en nog wel een Short-handed, wat altijd super geliked wordt. De Red Eagles gaan door met hun offensief en het loopt een stuk lekkerder en beter dan in de eerste  periode. Op 34:15 min weet Ryan Hooijmans #25 de 4e goal voor de Bosschenaren op het bord te zetten.
Persoonlijk houd ik wel van een verdediger die zich ook in de aanval laat gelden. Ryan Kölgen #8 en Finn van de Wiel, #67 krijgen ieder een punt voor een assist bij deze Powerplay goal. En met die 4-0 gaan we de tweede pauze in.

In de derde periode laten de Eagles zien dat ze toch wel superieur zijn aan de ploeg uit Tilburg.
Vooral Ryan Hooijmans #25 valt op met zijn sterke verdediging en snelle turns, die de tegenstanders op het verkeerde been zetten. Ook Tim Schaasberg #2 valt weer op met zijn sterke spel en harde werk en Ryan Kölgen #8 laat zien dat hij misschien wel de snelste schaatser is van de vereniging. Menigmaal weet hij de Tilburgers te verschalken en ze achter zich te laten. Net 24 seconden in deze periode scoort Tim Schaasberg #2 zijn 2e goal met assist van Noah van der Weide #15, die zelf ook weet te scoren op 44:17 met assists van Tim Schaasberg #2 en Ryan Hooijmans #25. Dit was een mooi uitgespeelde Powerplay aanval.
Dan de beurt aan de snelle Ryan Kölgen #8. Op 46:25 scoort hij, op assists van Jorma van de Meerakker #46 en Isabella van den Thillart #12 de 7-0.  En dan scoort op 52:36 Tim Schaasberg #2 zijn hatrick, wat hem een totaal van 39 goals en 26 assist brengt. Een 2e plaats in de divisie met 65 punten. Tel daar de 3 goals en 4 assists bij op, die hij maakte bij het eerste team en je hebt er nog 7 punten bij, top seizoen.
Maar de wedstrijd is nog niet gedaan. Helaas moest de goed keepende Thijs Kivits #39 een goal laten passeren.
Geen schande, want het was een +2 situatie voor Tilburg, nadat Eddie Mulumba #92 gezelschap mocht houden in de strafbank bij Finn van der Wiel #67.
Met nog 35 seconden op de klok, zet Noah van der Weide #15 de stand op 9-1 voor de thuisploeg, op assist van Jorma van de Meerakker #46. It’s a Powerplay goal !  
Tilburg had weinig tot niets in te brengen tegen deze sterke ploeg van de Eagles, die nu met 13 wedstrijden (waarvan 1 meer) gespeeld in de Elite-poule, maar liefst 9 punten los staat van de nummer 2, Hijs Hokij Den Haag.
Het team is dan ook niet voor niets regerend kampioen van Nederland !

 

Red Eagles Den Bosch