Home | U16 nieuws | U16 – Nijmegen Devils

Een klinkende 12 -1 overwinning op de Nijmegen Devils!

De Red Eagles gaan van start met een nieuwe speler: Noah van de Weide. Van harte welkom!
We beginnen een beetje te wennen aan een gestaag ritme van de doelpunten: zo’n beetje elke 4 minuten scoren de Eagles. Omdat we niet op het puntje van onze stoel hoeven zitten of we de match gaan winnen kunnen we op andere dingen letten.

Zo zijn er pareltjes van passes. Grappige droppasses. Via de boarding of strak over het ijs. Teamgenoten die elkaar feilloos kunnen vinden. Bij power play blijven rondspelen waardoor de Duivels hoorndol worden. Waar we door de Nijmegenaren consequent voor worden afgestraft zijn passes recht voor het doel langs. Niet doen! Deze worden keer op keer opgepakt door de Devils. Gelukkig komen ze niet ver met de puck maar ja…je bent hem wel eerst kwijt. Ook de tegenstander verbetert zichzelf en er komt een moment dat we de puck daarna niet meer af kunnen pakken.

De nieuwe hockey regels maken dat bepaalde overtredingen sneller en zwaarder bestraft worden. Ook dat is merkbaar tijdens deze wedstrijd. Het is oppassen geblazen dat de Eagles zich niet in de vingers snijden met lange persoonlijke straffen of erger, een game of match.

Het spel is fysiek en er staan al bomen van spelers op het ijs. Die arme Milly horen we op een gegeven moment denken: ‘Oh nee…ik laat de puck maar even gaan voordat ik wéér een stevige check krijg.’

We spelen over 2 weken op zondag tegen de Tilburg Trappers. Als het allemaal een beetje mee zit gaan we daarna naar ‘Super Sunday’ voor de bekerfinale.

Vingers gekruist! GOOOOO EAGLES!!!

Red Eagles Den Bosch