Home | U16 nieuws | Bekerfinale: U16 – Den Haag

Superrrrrrrr Sundaaayyyyyy! Jaaaaa! We did it! 5 -2 overwinning tegen HIJS HOKIJ DEN HAAG

Dames en heren, jongens en meisjes, mag ik uw aandacht voor: de Red Eagles.

Het team bestaat uit:  jongens en meisjes, coaches en begeleiding en niet te vergeten ouders, grootouders, sponsoren en andere onmisbare hulptroepen! Sámen maken we ijshockey voor onze kids mogelijk.

Alle uren van hard werken, voorbereiding, gezonde voeding, halen en brengen, contributies betalen, wassen draaien, nog meer wassen draaien, fysiotherapeuten bezoeken, droogtrainen, ijstraining, opbeuren, zenuwen verbijten en juichen. Al die uren maken de Eagles tot een topteam!

Gisteren bleek dat eens te meer. De Hagenezen waren op weg naar een hattrick. Nadat eerder op de Bekerfinale dag hun U12 en de U14 kampioen waren geworden stonden ze nu tegen ons op het ijs.

Direct gaan de Eagles enthousiast van start. Na een paar minuten komen ze op een 1-0 voorsprong. Ha! De eerste klap is een daalder waard. HIJS is natuurlijk niet van plan om de winst weg te geven. 1-1, maar nog tijd genoeg.
Oh oh geen straffen veroorzaken! We komen in deze wedstrijd 2 keer met 3 tegen 5 spelers op het ijs. Ik weet niet hoe vaak ik al heb gezegd: met 5 spelers is het echt veel gemakkelijker! Maar gna gna,…in beide gevallen weet Den Haag niet te scoren! 

De Eagles staan aan het einde van de tweede periode met 3-2 voor. De stemming is goed. De spelers zien eruit alsof ze het naar hun zin hebben en ook op de tribune is de sfeer goed.
Zowel Hijs als de Eagles hebben er een prachtig versierde boel van gemaakt.

De laatste periode gaat van start, er wordt prachtig ijshockey gespeeld. Inmiddels willen de coaches de winst echter echt niet meer weggeven. Dat betekent keuzes maken, die bij een teamsport altijd ingewikkeld zijn. De powerlijnen spelen het laatste kwartier onafgebroken. Dat resulteert in nog 2 doelpunten…voor de Eagles !
Bij 30 seconden op de klok gaat op de tribune het dak eraf met gezang en aftellen.

Na 60 minuten, 3 maanden én weet ik het hoeveel jaren hard werken, rijden, wassen en trainen voor de kids, de ouders, coaches, trainers, sponsors, grootouders en alle andere hulptroepen winnen WIJ met zijn ALLEN met 5-2 de SUPER SUNDAY BEKER FINALE !!! 
Iedereen, echt iederéén ! Super hartelijk bedankt !

Red Eagles Den Bosch