Home | U16 nieuws | Tilburg – U16

Tilburg  Trappers  tegen Red Eagles ’s-Hertogenbosch

Whohoeeeee…wordt dit een spannende competitiewedstrijd? Het team mist Ryan Kolgen en Tim Schaasberg. Tim heeft een gemene blessure en Ryan is naar de Jeugd Olympische spelen. De Eagles leven met beiden mee…!

In Tilburg is de temperatuur op de tribune aangenaam. Het ijs lijkt daarentegen wat stroef.
Ssssllllooowww mmmoootttiiioonnn sssccchhaatttsseeennn 😉

Maar dan, hoppa! Na 2.20 scoren de Eagles! Daarna krijgen we kort na elkaar 3 keer een straf voor een denkbeeldige Hooking. De spelers, ouders en coach begrijpen er niets van. De scheidsrechter zal ons toch geen oor aannaaien?

Het beste antwoord daarop is: natuurlijk nóg een keer scoren. Na bijna 13 minuten is het 0-2. Dan krijgen ook de Trappers een serie straffen om de oren. Het publiek weet wel waarvoor…HOOKING!

Uit de PP scoren de Eagles de 0-3.  En dan ineens 30 seconden later schieten de Trappers de 1-3 erin. Geen paniek maar nu wel oppassen geblazen.

Nu lijkt het alsof de Eagles super domineren maar dat is toch niet het geval. Qua spel zijn we zeker wel wat beter maar oh oh wat hebben de Trappers pech. Hun doelkansen liggen niet zo veel lager maar keer op keer schieten ze naast, paal of heeft onze super goalie de puck. Het spel is van tijd tot tijd aan beide kanten wat rommelig. Het is best een spannende wedstrijd, omdat beide teams echt best goed spelen en veel doelkansen onbenut blijven. Het lot kan ineens keren waardoor de pucks er bij één van de teams ineens wel allemaal ingaan.

Na weer een serie straffen aan beide zijden waarbij we zelfs even 4 op 3 spelen scoren de Eagles de 1-4 met een power play goal. Kijk dat is een comfortabele stand bij bijna 55 minuten. De Trappers scoren er nog eentje voor de vorm maar de Eagles maken met een 5-2 een einde aan de illusie dat ze van ons kunnen winnen…

Volgende week hebben we de Amsterdam Tigers op bezoek.
Kom maar op: WIJ ZIJN D’R KLAAR VOOR!

 

 

Red Eagles Den Bosch