Home | U19 nieuws | U19 – Amsterdam Tigers


De U19 speelde z’n competitieopener tegen de Amsterdam Tigers in eigen huis Sportiom.
Het was een wedstrijd die gaandeweg meer en meer beheerst werd door straffen. De eerste goal is voor de Tigers op 13:03, het was een Power-play goal omdat Joep van Gellecum in de bank mocht voor Holding. Dan mogen de Eagles een Power Play proberen op 19:35. Met nog 3 seconden op de klok neemt Niels van Barneveld de face-off in de O-zone. Hij wint de face off met een backhand pass recht in de stick van Max Kemperman. Deze neemt de one-timer en weet het net te vinden met nog 1 seconden op de klok. Een prachtige play uit het boekje.

De tweede periode weten de Tigers nog 3 maal te scoren, waarvan 2 maal uit een Power-play situatie. In de derde periode werd de straffen alleen nog maar erger, de ene na de andere straf werd uitgezeten. Gelukkig was de scheidsrechter wel consistent en floot tegen beide teams voor late hits, waarbij de puck net een halve seconde al was gespeeld.
Er vielen maar liefst 15 straffen, waarvan 2 maal Amsterdam voor ‘abuse of official’ (25 min). Amsterdam wist nog 2 maal te scoren deze periode. Schande was eigenlijk wel dat het beide Short-handed goals waren. Een 4 tegen 5 en zelfs een 3 tegen 5 situatie op 59:50.
Eindstand 1-6, waarvan 3 Power-play en 2 Short-handed goals.

Geen beste opener voor de Red Eagles U19. Misschien zal het beter gaan als er wat meerdere spelers waren en er dus ook meer lucht in de pijp zit.
Volgende week Dordrecht Lions thuis, 6 okt, 18:15 uur. Be there to support.

Red Eagles Den Bosch