Home | U19 nieuws | U19 – Dordrecht Lions


Dordrecht schiet als een kogel uit de loop en weet al op 10 seconden te scoren. Zijn we al wakker? De Red Eagles worden de eerste minuten overrompeld door de wervelwind die Dordrecht heet. Met moeite wordt er verdedigd door het, op dat moment, niet lekker spelend Den Bosch. Aan het einde van de 1e periode weten de Lions nog 1 maal te scoren, na 1e periode stand 0-2.

Coach Mark Schra doet zijn werk en schut zijn team wakker in de pauze. Met nieuwe moed komt het team op het ijs en het loopt meteen een stuk beter. Op 29:43 zet Romy Brouwers #61, de Eagles op het scorebord met een assist van Finn Filippini #67. Dan zetten de Eagles het gas erop.
Op 33:42 weet Ryan Kölgen #8, de Dordtse goalie te passeren met assists van Michelle van Ooyen #42 en Joël Verhaar #44, dit was een goed uitgespeelde Powerplay. Dan volgt er een opstootje wanneer tijdens de scrimmage voor de goal van de Lions een Lion speler een Red Eagles speler over de Lions goalie duwt. Er wordt wat geduwd en getrokken en er gaan daarna 2 spelers van Den Bosch naar de strafbank met 10 minuten en 2+10 minuten. Dordrecht ziet er 1 naar de bank gaan voor 2 minuten. Stand na deze periode 2-2.

 

Dan breekt de 3e periode aan. Na 1:48 min in deze periode maakt Giano Jong Alon Asan #21 een prachtige goal uit de korte hoek. We staan op 3-2 voorsprong. We houden het gas erop en scoren 1:50 min later de 4-2. Ditmaal was een powerplay goal van Ryan Hooijmans #25 op assists van Finn Filippini #67 en Ryan Kölgen #8 en dit. Dordrecht weet de achterstand met 1 goal te verkleinen en zo blijft het spannend. Dan gaat op 58:27 Valentin Tymko #88 naar de strafbank voor holding.

Het zal toch niet? Maar helaas….. met nog 24 seconde op de klok benutten de Lions de Powerplay en zetten ze een eindstand van 4-4 op het scorebord.
Het heeft zeker niet gelegen aan de inzet van het team en aan de Bossche goalie Jaimy van Eggelen. Deze speelde namelijk een geweldige avond. De schoten op goal van Dordrecht waren vele malen hoger dan die van de Bosschenaren en ze heeft een paar geweldige saves laten zien.  Zonder onze top goalie Jaimy was de wedstrijd zeker verloren.
Maar het belangrijkste is….de eerste punten zijn binnen.

Volgende week gaat de reis naar Heerenveen, tegen het sterke UNIS Flyers Heerenveen.

 

Red Eagles Den Bosch