Frequently Asked Questions

Op deze pagina tref je de ‘Frequently Asked Questions’ aan met onze antwoorden. Wellicht wordt hiermee al jouw vraag beantwoord. Tref je jouw vraag hier niet tussen, neem dan gerust contact met ons op via info@red-eagles.nl

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind starten met ijshockey?

Eigenlijk kun je niet jong genoeg beginnen met ijshockey, dus vanaf een jaar of 4 is jouw kind al van harte welkom om in onze schaats/ijshockeyschool kennis te komen maken met het ijshockey.

Eenmaal aangesloten bij een wedstrijdteam (vanaf u8) ga je ook al het land door om wedstrijden tegen andere teams te spelen.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor de ijshockeyschool ?

Aanmelden kan via het invullen van het formulier op lid worden

Aarzel niet, gewoon doen!

Wat betekent het voor de ouders of verzorgers ?

Als speler op de fiets naar een ijshockey training of wedstrijd gaan is lastig. Een grote tas met je uitrusting en dan ook nog een stick, gaat dit een lastige klus worden. Dat betekent dat je doorgaans met de auto naar ijshockey gebracht moet worden.

Je moet als speler van de mini’s (u8) of welpen (u10) ook geholpen worden met het aantrekken van je uitrusting en je schaatsen. Vanaf de u12 word er verwacht dat men zich zelfstandig kan aankleden.

Er zijn niet zoveel ijshockey clubs in Nederland, dus de wedstrijden zijn door het hele land. Een wedstrijd duurt al gauw zo’n 2 uur en dan nog reistijd erbij. Dus reken maar op een 5-6 uur op een zaterdag of op een zondag dat je voor ijshockey moet reserven in de agenda.

Dan nog tijd reserveren voor twee tot drie keer per week trainen en zo’n 20-25 wedstrijden gedurende het seizoen voor dat je de momenten dat je met een van je ouders (of beide) of verzorgers op pad bent. Het kost je ouders dus ook veel tijd. Maar gelukkig zijn er op alle ijsbanen cafés waar je een kopje koffie kunt krijgen en het wat warmer is dan op de tribune.

Dus ouders/verzorgers ben er je van bewust dat je er veel tijd mee kwijt bent. Maar meer dan bij andere sporten ? Maar het is natuurlijk wel leuk en gezellig om naar de trainingen en de progressie van de kinderen te komen kijken.

 

 

Waar wordt ijshockey gespeeld ?

De Red Eagles spelen hun thuiswedstrijden in het Sportiom in Den Bosch, verder wordt ijshockey door heel Nederland gespeeld. Voordeel is dat Den Bosch heel gunstig ligt voor het reizen ten opzichte van de meeste andere clubs.

Andere speelsteden zijn: Alkmaar, Amsterdam, Breda, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Geleen, Groningen, Heerenveen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Tilburg, Utrecht  en Zoetermeer

 

Welke spullen / uitrusting heb ik nodig ?

De uitrusting die men nodig heeft tijdens trainingen&wedstrijden bestaan uit:

 • zweetpak
 • ijshockey helm
 • ijshockey nekbeschermer
 • ijshockey body protector
 • ijshockey elleboog beschermers
 • toque
 • Ijshockey beenkappen
 • ijshockey sokken
 • ijshockey broek
 • ijshockey schaatsen
 • ijshockey shirt
 • gebit beschermer

Tijdens wedstrijden:

 • zwarte broek
 • zwarte helm met masker
 • wedstrijdshirt (bestellen via Thillart’s Sports in Sportiom)
 • wedstrijdsokken (verkrijgbaar via Thillart’s Sports in Sportiom)

 

 

Hoe lang duurt een seizoen ?

IJshockey is typisch een wintersport en wordt beoefend in de maanden september t/m april. Gedurende het seizoen wordt er behalve training, ook competitie, vriendschappelijke wedstrijden en toernooien gespeeld. In de zomer maanden kan er getraind worden om conditie en techniek op peil te houden of te verbeteren dmv een (optionele) zomertraining.

Afhankelijk van de competitieopzet gemaakt door de Nederlandse ijshockeybond, speelt elk team tussen de 15 en 25 competitiewedstrijden per seizoen. De competitie van de mini’s (u8) en welpen (u10) bestaat uit circa 20 mini toernooitjes.

 

Hoe wordt het vervoer naar uitwedstrijden geregeld ?

Ouders, of de oudere spelers, zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar uitwedstrijden. Indien nodig kunnen er onderling carpool afspraken gemaakt worden, maar door de grote hoeveelheid spullen is carpoolen soms wat lastig.

 

 

Wat zijn de contributiekosten ?
Jeuglid <10 jaar€ 595,50
Jeugdlid >10 jaar€ 744,50
4e en 6e Divisie€ 416,50
Eredivisie€ 952,50
Recreanten€ 238,00

Alle betalingen dienen door uzelf geregeld te worden.
Eventueel kunnen deze in termijnen betaald worden, neem dan contact op met onze penningmeester via penningmeester@red-eagles.nl U bent in deze de actiehouder, niet de vereniging!

 

 

Waar vind ik de gedragscodes en/of huisregelementen ?
Ik wil graag meehelpen binnen de club, waar kan ik me aanmelden ?

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die onze vereniging willen helpen of ondersteunen! 

Klik hier voor openstaande vacatures

Ben jij geïnteresseerd in een of meerdere van de vacatures of wil je op een andere manier de club helpen ? Laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten door even contact op te nemen met Wendy Hooijmans (secretaris Red Eagles) secretaris@red-eagles.nl

 

 

 

Waar kan ik terecht voor nog meer informatie ?

Wij zijn ons ervan bewust, dat u na het lezen van de informatie op onze website, toch nog vragen kunt hebben.

Tijdens de trainingen zijn er altijd ouders/coaches/teambegeleiders aanwezig die u ten alle tijden wegwijs kunnen maken binnen de club of die u kunnen doorverwijzen naar een van onze bestuursleden.

Contact mogelijkheden:

– stuur een mail naar info@red-eagles.nl 

– of vul formulier in op contact pagina

 

 

 

Red Eagles Den Bosch